Historien.

- A) Sdr. Hygum Idrætsforening
- B) Rødding-Hygum Idrætsforening
- C) "Buffer-årene"
- D) Sdr. Hygum Boldklub (SHB)

A. Sdr. Hygum Idrætsforening
Sdr. Hygum Idrætsforening blev stiftet d. 24. maj 1944.
Før dette var der også en idrætsforening i Sdr. Hygum, men grundet krigen havde der været nogle foreningsløse år i Sdr. Hygum. Ved stiftelsen af Sdr. Hygum Idrætsforening, fik man overbragt det gamle "sølvtøj" fra den tidligere forening.
Interessen for fodbolden var stor i Sdr. Hygum, og foreningen kunne allerede den første sæson mønstre; et Juniorhold, to Seniorhold og et Oldboyshold.

B) Rødding-Hygum Idrætsforening
I 1967 slog Sdr. Hygum Idrætsforening og Rødding Idrætsforening sig sammen.
Foreningerne havde i en lang årrække optil dette, været rivaler men skulle nu arbejde sammen.
Samarbejdet ophørte i 1980.

C) "Buffer-årene"
Allerede i 1978 (muligvis 1977) valgte mange af Sdr. Hygum-sønnerne, at starte en "ren" Sdr. Hygum-afdeling op igen.
Disse spillere spillede fodbold under Sdr. Hygum Gymnastikforening.

D) Sdr. Hygum Boldklub (SHB)
SHB i sin nuværende form, blev stiftet d. 1. november 1981.
SHB's første klublokale (uden omklædning) var et lokale i det gamle kommunehus på Ribevej.
I 1985 fik SHB overdraget det gamle Klubhus ved Sdr. Hygum Stadion (fortsat uden omklædning).
Sdr. Hygum Boldklub har siden sin start haft et stigende medlemstal.
Dette har aldrig harmoneret med facilitetterne Rødding Kommune og nu Vejen Kommune har stillet til rådighed.

Nævneværdige præstationer:
SHB's Ynglingehold blev i 2002 Jydsk Mester.
Klubbens højestrangerende Seniorhold rykkede i 2008 op i Serie 3.

Profiler

I 2008 fik følgende fire SHB'ere overrækt JBU's Sølvnål;
- Børge Jensen
- Hans Jørgen Clausen
- Flemming Lange
- Bjarne Korsholm